Jona Lendering?

De auteur van Xerxes in Griekenland, Jona Lendering, woont in Amsterdam en geeft geschiedenisles voor Livius Onderwijs. Hoe hij tegen zijn werk aankijkt, leest u hier. Dat zegt meer dan zijn personalia.

Schrijfwerk

Lendering publiceert een maandelijkse nieuwsbrief over de Oudheid, hielp bij het oprichten van Ancient History Magazine, schrijft wel eens in het NRC Handelsblad, beheert een website en heeft enkele boeken geschreven. Daarvan zijn die over Alexander de Grote, over het leven in het oude Rome, over Nederland in de Romeinse tijd en over het antieke jodendom het bekendste. Zijn voorvoorlaatste boek was gewijd aan Het visioen van Constantijn, zijn vorige boek heet Wahibre-em-achet en andere Grieken en zijn huidige boek heet Xerxes in Griekenland.

Blog

Op zijn blog, de Mainzer Beobachter (de naam is gejat van Multatuli), vindt u min of meer dagelijks een stukje over de oude wereld of commentaar op het nieuws. Verder zijn er recensies van fictie of non-fictie en wat artikelen die Lendering her en der heeft gepubliceerd. Stukken van die blog zijn doorgeplaatst naar onder andere SargassoAantekeningen bij de BijbelFrontaal Naakt en Historiek.